dimarts, 5 d’abril del 2011



Primer parlarem del Reichstag, que és el nom que rep el Parlament d'Alemanya fins al dia d'avui; es troba al barri del Tiergarten i es va construir entre els anys 1884 i 1894. Quan nosaltres vam arribar allí, al principi et feien una revisió per veure si portaves objectes perillosos; una vegada dins, un guia ens va mostrar l'interior de l'edifici i hi havia moltes coses interessants, com per exemple la sala de plens, que estava organitzada en quatre grups i cada grup representava un partit polític, cada partit estava representat d'un color i l'arquitecte que va dissenyar aquesta sala va haver d'ordenar pintar els seients d'un color neutre, que no es relacionàs amb cap partit. Una altra cosa interessant d'aquest edifici són dos parets en les quals els soldats soviètics van escriure missatges en rus per a la posteritat; però el que més ens va agradar a nosaltres i a quasi tot el grup fou la cúpula, que va ser reconstruïda el 1993 i ens va agradar perquè tenia un disseny modern, encara que no quedava bé amb l'estructura antiga del Parlament i també ens va agradar perquè amb els més de tres-cents miralls i vidres que tenia deixava entrar molta llum i allò era un espectacle visual.

El Museu de Pèrgam va ser un altre edifici que ens va agradar, ja que el seu contingut històric i artístic era excepcional. Quan entraves, et trobaves amb una sala molt gran i que tenia unes escales llarguíssimes, s'anomenava L'Altar de Zeus. A l'interior trobàvem escultures a la part superior i obres pintoresques a la nostra altura. Segons la sala on et trobessis, hi havia diferents estils arquitectònics i esculturals, per exemple en una sala hi havia unes columnes amples i al terra un mosaic fet amb rajoles petites, i en una altra hi havia unes columnes més primes i d'estil diferent.

Per últim, un altre dels edificis més importants que vàrem visitar fou la catedral de Berlín, tenia a dalt de tot una cúpula central però totalment tapada, i com que l'església era quadrada, tenia quatre cúpules més petites a les cantonades. L'interior d'aquesta catedral estava en obres, però vam poder visitar-la sense problemes i fins i tot vam poder pujar al mirador, des del qual es veien unes vistes de Berlín precioses; curiosament, al soterrani d'aquesta església venien trossos del famós Mur de Berlín.


Jordi Cloquell Barberán i Manuel Martínez Campillos, 4t B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada