dimarts, 7 de febrer del 2012

El canvi climàtic


El canvi climàtic resulta un problema per al planeta. El panell intergovernamental sobre el canvi climàtic de l’organització de les Nacions Unides, ens ha dit que la causa principal del problema ha sigut per culpa de les emissions de CO2 que ha provocat un escalfament del món.
Es podria comparar el que està passant actualment amb el que va passar fa 250 milions d’anys, per una erupció volcànica a Sibèria on es va alliberar tanta cendra i CO2 que va provocar un efecte hivernacle tan fort que va acabar amb un 95% de les espècies. Aquest esdeveniment va provocar una pujada de 6ºC la temperatura, en els propers 100 anys està prevista una pujada semblant.
És evident que aquest canvi climàtic afectarà a la vida de la Terra. L’efecte hivernacle, entre d’altres coses, provoca el desgel dels pols i de les grans masses de gel com les glaceres i icebergs i això provoca que es puguin extingir espècies d’animals, com per exemple, l’os polar o el pingüí, cosa que provoca que pugi el nivell de la mar.
El canvi climàtic també provoca diferents malalties perjudicials per a la vida com diarrea, malària, situacions de malnutrició,..
L’efecte hivernacle es podria controlar reduint les emissions de CO2 i per ajudar a reduir-les podríem fabricar cotxes elèctrics, instal·lar plaques solars, etc.
Així podríem tenir una vida millor i no cometre l’error de destruir el planeta.


 Vicent Lluy Vallespir 1r d’ESO B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada